Samtalsterapi

Att ha någon att prata med, kunna sätta ord på tankar och försöka förstå vad vi känner och situationen vi är i, kan ha betydelse under livets olika faser.

Du kan boka samtal för att du känner dig nere, att det hänt något akut eller har fastnat i grubbel och frustration. Känslan av att inte passa in eller kunna hantera olika situationer är vi många som hamnar i. Vi strider ibland med tillvaron och livet är svårt att bära.

Att vara människa är en utmaning. Livet innehåller både smärta och svåra händelser. I mitt arbete möter jag människor i samtalsterapi som av olika anledningar behöver läka, vill komma loss, hitta vägar att gå vidare eller lära mer om sig själva.

Att gå i terapi kan vara ett sätt att utvecklas som person och undersöka vad det innebär att vara människa tillsammans med andra.

METODEN KBT/ACT
Jag är utbildad samtalsterapeut inom inriktningen ACT som är en utveckling av KBT. Kort kan man säga att ACT handlar om öka att öppenheten för känslor och tankar, att livet innehåller allt – ett naturligt flöde i både glädje och smärta. Inom ACT är medveten närvaro och existentiellt varande läkande och en annan att hitta sina livsvärden och söka sig framåt i det vi tycker är viktigt i livet.

Vi kommer arbetar tillsammans, utifrån din situation och behov. Ibland använder vi bilder, vi tar kroppen till hjälp för att lösa upp när tankarna begränsar. ACT är en upplevelsebaserad och aktiv terapiform. Den kan till och med vara rolig, där humor kan lossa grepp och vidga perspektiv. Och ibland är behovet att vi är stilla, du får tiden att tänka och prata, jag lyssnar.

För att lugna och hitta avspänning kommer du, om du vill, kunna prova på olika enkla andnings- och avslappningsövningar. Andningen är en mirakeldrog, och helt gratis.