Om Lena Nyberg

Nyfiken på

Människor och våra sammanhang

Hur hänger det ihop egentligen? Att se samband, lyfta blicken och hitta nya lösningar har alltid intresserat mig. Viljan att ständigt utvecklas och en nyfikenhet på livet har tagit mig på spännande upptäcktsfärder privat och i arbetslivet.

Tidigt var jag fascinerad av människor, våra sätt att kommunicera och hur enkelt man kan skapa relation med de flesta, om man vågar och är nyfiken.

Jag blir glad av kreativitet. Det som är annorlunda och svåra saker utmanar och stimulerar mig. Den komplexa tid i snabb förändring vi lever i innebär att vi behöver tänka till ordentligt. Värna om fred, demokrati och vår miljö. Genom yoga, träning för kropp och sinne, får jag ett ovärdeligt stöd i livet

Överallt finns möjlig utveckling. Hos människor och i det vi skapar.

 • Hur skapar man då "vad" i meningen "Vad vill jag"? Man hittar på det!! Kreativa människor vet att de hittar på det de skapar. Men samhället har starka fördomar mot människor som hittar på saker.
  Robert Fritz ur boken Minsta motståndets väg
 • När en grupp blir ett team händer något enastående. Arbetet känns inte som en börda. Det blir roligt. Medlemmarna i högpresterande team känner sig involverade, engagerade och uppskattade.
  Susan Whelan ur boken Att skapa effektiva team
 • Framtiden är den enda tid i livet som går att påverka
  Lars Epstein
 • ...allt som behövs är att då och då ...byta riktning, mumla...hoppsan.
  Bob Hansson, ur diktsamlingen "Här ligger jag och duger"
 • Det är inte hur mycket vi arbetar som är det avgörande. Det är inte ens vad vi gör som är det viktigaste. Det avgörande är om vi gör det vi gör i kärlek.
 • In a gentle way you can shake the world
  Mahatma Gandhi

Allting börjar med en fråga